afbeelding van het prentenboek van het jaar 2018Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers

De Nationale Voorleesdagen 2018 vinden plaats van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari.

Ssst, de tijger slaapt van Britta Treckentrup is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. Voorlezen voor kinderen vanaf 2 jaar.

Er is een probleem: alle dieren moetenlangs de tijger en ze ligt vreselijk in de weg. Hoe gaan ze dat oplossen? Gelukkig heeft de slimme kikker een idee.

Maar de dieren hebben wel hulp nodig. De lezer wordt aangemoedigd de dieren veilig over de tijger heen te krijgen door te blazen, te aaien, te wiegen en zelfs een slaapliedje te zingen. Zal het alle dieren lukken veilig aan de overkant te komen? En waar zijn die glanzende ballonnen eigenlijk voor?
Ssst, de tijger slaapt is op dit moment verkrijgbaar met een aandoenlijk vingerpopje van de tijger.

Britta Teckentrup
Britta is een bekroond en beroemd Duitse illustratrice, auteur en beeldend kunstenaar en wordt in Nederland door Uitgeverij Gottmer uitgegeven. Ze heeft meer dan 70 kinderboeken geschreven en geïllustreerd en die zijn in meer dan 20 verschillende landen gepubliceerd. Haar werk won vele prijzen, vooral in het buitenland

Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen komt het prentenboek uit in een mini-editie voor € 4,95. Inclusief gratis web-app. Dit prentenboekje is verkrijgbaar vanaf 24 januari, zolang de voorraad strekt.

Kijk hier voor voorleestips