Katjes naar de boekhandel
Ook jonge katjes weten waar het echte voedsel te vinden is.

www.historischschoten.nl
Stichting Historisch Schoten houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Schoten, nu Haarlem-Noord, door historische kennis en verhalen te vergaren en te archiveren. En door de gemeente Haarlem aan te sporen de laatste resterende monumenten van Schoten voor verval te behoeden.
De website biedt een schat aan informatie over en foto's van Schoten en oud Haarlem-Noord.

www.sofiapraxis.nl
Voor iedereen die van nadenken houdt is Sofiapraxis een fantastische site. Monique Greveling is filosoof en heeft een geheel eigen benadering van de filosofie. In haar 'vraag van de maand' maakt zij een deel van haar eigen denkwerk zichtbaar. Zij nodigt de bezoeker uit hetzelfde te doen.

www.basmaliepaard.nl
Bas Maliepaard is recensent van kinderboeken. Al zijn recensies heeft hij toegankelijk gemaakt op zijn website. De moeite waard om eens in te grasduinen.

Blog van de kunstenaar Lisa Congdon
Vrouwen die geschiedenis hebben gemaakt, getekend en beschreven door Lisa Congdon en Maria Popova.

Digitaal Vrouwenlexicon
Eerst was er de site en toen was er het boek: 1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis.

mijn boekenkast
Een buitengewoon goed geinformeerde blog over Nederlandse literatuur, met besprekingen, opinierende artikelen, leesclubtips en meer. Zeer aanbevolen.

the joy of books
The joy of books. Een aanstekelijke clip over het geheime leven in een boekwinkel, Type, in Toronto.

www.basmaliepaard.nl
Bas Maliepaard is recensent van kinderboeken. Al zijn recensies heeft hij toegankelijk gemaakt op zijn website. De moeite waard om eens in te grasduinen.

www.leestafel.info
Leestafel is een niet-commerciële site, met veel informatie over Nederlandse boeken, schrijvers, taal etc.. Bovendien staam er veel recensies op de site. Heerlijk bladeren van het ene naar het andere boek.

www.sanbos.nl
San Bos woont in Haarlem Noord en schrijft korte verhalen. Haar eerste verhaal 'Ramen lappen' verscheen in het dagblad Trouw en werd later opgenomen in de bundel 'Ware verhalen' van uitgeverij De Geus, samengesteld door Ton Rozeman. In maart 2015 verscheen haar debuut, de verhalenbundel Je moet wat.

www.pluizuit.be
Een handige site met besprekingen van allerlei kinderboeken.