Thema: VriendschapLogo van de Kinderboekenweek 2018

Kinderboeken over vriendschap staan centraal in de Kinderboekenweek 2018, die loopt van woensdag 3 oktober tot en met zondag 13 oktober 2018. Het thema is: Vriendschap. Onder het motto: Kom erbij!

KBW geschenk 2018

Niemand minder dan Jozua Douglas is de auteur van het Kinderboekenweekgeschenk 2018. Zijn geschenk De eilandenruzie krijg je van ons cadeau als je voor € 10,00 of meer aan kinderboeken koopt.

Een fantastisch nieuw avontuur met Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president Pablo Fernando van Costa Banana. De presidenten van Costa Banana en Costa Kanaria hebben al jarenlang ruzie over een paar onbewoonde eilandjes. Hun vriend Benito Blanco wil dat ze vrede sluiten en vrienden worden, en nodigt ze uit op een klein paradijselijk eilandje.

KBW prentenboek 2018Milja Praagman heeft het prentenboek van de Kinderboekenweek geschreven én getekend. Kinderen zullen smullen van Kom erbij. En dat voor slechts € 6,95.

Kit en Pelle gaan spelen in het park. Maar vandaag staat daar ineens iets wat er gisteren nog niet was.  ‘Op óns veldje nog wel!’ zegt Pelle.
‘Kom, even uitproberen,’ zegt Kit. ‘Nee, niet doen!’ roept Pelle. ‘Op dat bordje staat: Niet aankomen!’ ‘Wélk bordje?’ lacht Kit, en ze klimt op het ding. ‘Braaf paardje… Pelle, kom erbij!’