Een onberispelijke man
Auteur(s): Jane Gardam
Prijs: € 22,99
bestelbestel
uitgave-informatie
ISBN-nummer9789059367067
ProducttypeHardback
Druk1
TaalNederlands
VertalingJoost Poort
RubriekLiteratuur
Aantal pagina's320
Afmetingen (h x b x d)208 x 136 x 37 mm
Gewicht507 gram
publicatie- en bestel-informatie
UitgeverCossee, Uitgeverij
Publicatiedatummaart 2017
Bestel-informatie [?]Leverbaar binnen 1 - 2 werkdagen
uw boekhandel schrijft:
De lichte toon van de roman is bedrieglijk. Achter de stiff upperlip van Edward Feathers schuilt een dramatisch verhaal
flaptekst
Alles aan Edward Feathers is vlekkeloos - zijn garderobe, zijn manieren, zijn naam en faam als topadvocaat met een glansrijke carrière in Hongkong. Door en door een gentleman, die zijn bijnaam Old Filth - Failed In London, Try Hongkong - geen eer aandoet. Maar zijn onberispelijkheid is bedrieglijk en misleidt vaak ook hemzelf. Na de dood van zijn geliefde Betty, zijn echtgenote, lijkt hij onverstoorbaar en koestert hij zijn herinneringen aan haar. Maar met de herinneringen komen ook de twijfels. Waarom heeft zij zijn collega en tegenpool Terence Veneering altijd verdedigd, of tenminste nooit een kwaad woord over hem gesproken?

Wat in hun huwelijk was respect, wat genegenheid en wat onvoorwaardelijke liefde? Wat hebben zij voor elkaar verborgen willen houden? Edward heeft moeite het beeld van Betty helder te krijgen.

Op een koude Engelse winterdag sluit hij zichzelf per ongeluk buiten en staat in zijn sloffen op het besneeuwde tuinpad. Noodgedwongen belt hij aan bij de nieuwe buurman: Veneering. Iemand die, voelt Edward, meer van Betty weet dan goed is voor zijn zielenrust en liefdevolle herinneringen.

Met groot stilistisch meesterschap ontvouwt Jane Gardam een bewogen leven in tijden van het ondergaande British Empire. Haar roman over Edward Feathers, een meester in het verbergen van zijn teleurstellingen, obsessies en tekortkomingen, illustreert wat zo belangrijk is in ons leven: empathie en integriteit.

Met Een onberispelijke man valt een grote auteur te ontdekken, een meester van de lichte toon en de zinderende sfeer, van de grote Gesellschaftsroman in tijden van diepgaande veranderingen.
verlanglijstje
Delen:
recensies
schrijf hier een recensie