Strijd om de stad
Auteur(s): Jaan Kross
Prijs: € 24,99
bestelbestel
uitgave-informatie
ISBN-nummer9789044641158
ProducttypeHardback
Druk1
TaalNederlands
VertalingFrans van Nes
Oorspronkelijke titel Rakvere romaan
RubriekLiteratuur
Aantal pagina's384
Afmetingen (h x b x d)218 x 145 x 37 mm
Gewicht587 gram
publicatie- en bestel-informatie
UitgeverPrometheus, Uitgeverij
Publicatiedatumseptember 2019
Bestel-informatie [?]Leverbaar binnen 1 - 2 werkdagen
flaptekst
Halverwege de achttiende eeuw is het in Estland gelegen Rakvere geen schim meer van de stad die het ooit was. Is het nog wel een stad? De bewoners van het naburige landgoed weten het zeker: een stad die in de oorlog met de grond is gelijkgemaakt bestaat niet meer, en wie weer op die plek gaat wonen is geen burger, maar een lijfeigene.

Het handjevol inwoners van Rakvere denkt daar anders over: zij zoeken hun recht, tot in Sint-Petersburg aan toe, waar ze een geheimzinnige beschermer blijken te hebben die een appeltje met de landeigenares te schillen heeft.
Pion in de juridische strijd is Berend Falck, die als huisleraar in dienst is op het landgoed, maar heimelijk partij kiest voor de burgers. Falcks drijfveer is daarbij niet in de laatste plaats zijn ontluikende liefde voor de dochter van een van die burgers, schoenmakersdochter Maade.

Jaan Kross (1920-2007) startte zijn literaire carrière in de jaren vijftig na zijn terugkeer uit Siberië, waar hij acht jaar gedwongen woonde. Na zijn ballingschap specialiseerde hij zich in het genre van de historische roman. Kross wordt algemeen gezien als de grootste Estische schrijver van de twintigste eeuw.

Over Tussen drie plagen:
‘Dit lijvige boek leest als een trein, biedt universele waarheden over collaboratie, verzet en conformisme, schittert in zijn rijke taal en beschrijvingen, openbaart de menselijke psyche in al zijn geledingen en vertelt ook nog eens een ontroerend, waargebeurd verhaal.’
NRC HANDELSBLAD ●●●●●

‘Een daverend boek, meeslepend zonder ooit te emotioneel te worden.’
TROUW

‘Een geweldige roman (…) die zo levensecht is dat je al gauw vergeet dat je een historische roman leest. Tussen drie plagen is een meesterwerk in een prachtige vertaling.’
DE VOLKSKRANT *****

‘Bomvol intriges en avonturen, maar ook een onvergetelijk psychologisch portret in een prachtige, rijke taal.’
HET PAROOL 
verlanglijstje
Delen:
recensies
schrijf hier een recensie