Hillbilly Blues
Auteur(s): J.D. Vance
Prijs: € 21,99
bestelbestel
uitgave-informatie
ISBN-nummer9789038804019
ProducttypePaperback
Druk1
TaalNederlands
VertalingTon Heuvelmans
Oorspronkelijke titel Hillbilly Elegy
RubriekLiteratuur
Aantal pagina's288
Afmetingen (h x b x d)216 x 136 x 24 mm
Gewicht369 gram
publicatie- en bestel-informatie
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatummei 2017
Bestel-informatie [?]Leverbaar binnen 1 - 2 werkdagen
uw boekhandel schrijft:
Niets aan toe te voegen.
flaptekst
Hillbilly Blues is analyse van een cultuur in crisis - die van de blanke Amerikaanse arbeidersklasse. Niet eerder werd er zo scherp, en van binnenuit, over deze bevolkingsgroep geschreven. J. D. Vance vertelt hoe het is om geboren te worden met sociale en regionale ellende als een wurgkoord om je nek.
Het verhaal van de familie Vance begint vol hoop, in het Amerika van na de oorlog. Zijn grootouders verhuisden naar Ohio omdat ze wilden ontsnappen aan de armoede in hun thuisstreek Kentucky. Ze bouwden een middenklassebestaan op, en hun kleinzoon (de auteur) zou uiteindelijk naar Yale Law School gaan: de American Dream.
Maar dit is de oppervlakkige versie van de sage. Gaandeweg toont Vance hoe zijn familie geworsteld heeft met de eisen die dit nieuwe bestaan stelde. Het is hun nooit gelukt de geschiedenis van misbruik, alcoholisme, armoede en trauma - zo typerend voor deze groep Amerikanen - van zich af te schudden. Een ontroerende verhaal, met humor verteld en vol kleurrijke figuren. Vance maakt het verlies van de Amerikaanse droom bitter voelbaar.


Dit is een eerlijk verhaal over wat het betekent als al je hoop in duigen valt. Een belangrijker boek over Amerika zul je dit jaar niet lezen.' - The Economist

'Een empathische en scherpe sociologische analyse.' - The New York Times

'Deze elegie, deze melancholische klaagzang over zijn diepe loyaliteit met een verdoemde klasse die hij achterlaat, gaat over meer dan zijn privé-verhaal. Via Vance krijgen we een inkijkje in Amerika als klassensamenleving.' - De Groene Amsterdammer
verlanglijstje
Delen:
recensies
schrijf hier een recensie