De pelikaan
Auteur(s): Martin Michael Driessen
Prijs: € 21,00
bestelbestel
uitgave-informatie
ISBN-nummer9789028280489
ProducttypeHardback
Druk1
TaalNederlands
RubriekLiteratuur
Afmetingen (h x b x d)215 x 137 x 24 mm
Gewicht366 gram
publicatie- en bestel-informatie
UitgeverUitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
Publicatiedatumnovember 2017
Bestel-informatie [?]Leverbaar binnen 1 - 2 werkdagen
uw boekhandel schrijft:
Het decor is een klein stadje aan de Kroatische kust in de jaren tachtig. Josip en Andrej chanteren elkaar en worden tegelijkertijd vrienden. Het lot is grillig, de mens is zwak en ook grootmoedig. Maar de dieren, hoe zit het met de dieren?
flaptekst
GENOMINEERD VOOR DE SHORTLIST LIBRIS LITERATUUR PRIJS 2018!

Andrej is postbode in een slaperig stadje aan de Adriatische kust in communistisch Joegoslavië. Josip is verantwoordelijk voor de kabeltrein naar het heldenmonument boven op de heuvel. Hij is ongelukkig getrouwd en houdt er een minnares op na. Amateurfotograaf Andrej weet beelden van een amoureuze ontmoeting vast te leggen en begint Josip ermee te chanteren. Kort hierna ontdekt Josip dat postbode Andrej brieven open stoomt en geld steelt.
Om aan de verwachtingen van zijn onbekende chanteur te voldoen begint hij op zijn beurt Andrej te chanteren. Intussen kabbelt de blauwe zee rustig door.

Met een gedegen blik op beider geestesgesteldheid en met empathie zet Martin Michael Driessen zijn hoofdpersonen vast in een parabel van wederzijdse gebondenheid. Deze roman toont tegen een achtergrond van kapitalistisch hoogstandjes als gokken en knevelarij in laat-communistische Joegoslavië Driessens ongeëvenaarde vermogen alledaags leven te verheffen tot opwindende literatuur.
verlanglijstje
Delen:
recensies
schrijf hier een recensie