Maangloed
Auteur(s): Michael Chabon
Prijs: € 24,99
bestelbestel
uitgave-informatie
ISBN-nummer9789026337772
ProducttypePaperback
Druk1
TaalNederlands
RubriekLiteratuur
Aantal pagina's480
Afmetingen (h x b x d)231 x 150 x 33 mm
Gewicht637 gram
publicatie- en bestel-informatie
UitgeverAmbo/Anthos Uitgevers
Publicatiedatummaart 2017
Bestel-informatie [?]Leverbaar binnen 1 - 2 werkdagen
uw boekhandel schrijft:
Chabon duikt dit keer in zijn familiegeschiedenis en doet dat even aanstekelijk als hij ieder verhaal vertelt.
flaptekst
Michael Chabon – Maangloed
Michael Chabon schreef met Maangloed een nieuw literair meesterwerk dat moeiteloos waarheid met fictie vervlecht. Intens, tragikomisch, ontroerend en bovenal: chabonesk. Chabon won voor zijn roman De wonderlijke avonturen van Kavalier & Clay de Pulitzer Prize.

Vlak nadat zijn debuutroman De geheimen van Pittsburgh verscheen, reisde Michael Chabon naar zijn moeders huis om een bezoek te brengen aan zijn terminaal zieke grootvader. Op zijn doodsbed vertelt zijn opa over de rebelse jonge man die hij ooit was en het roerige leven dat volgde in een levensverhaal dat de twintigste eeuw omspant: over de joodse achterbuurten van Zuid- Philadelphia waar hij als schoffie opgroeide in de jaren dertig en zijn rol in de Tweede Wereldoorlog, over zijn obsessie met het Amerikaanse ruimtevaartprogramma vanaf de jaren zestig tot zijn flirt als oude man met een intrigerende dame in het bejaardentehuis in Florida.
In het tijdsbestek van een week hoort Michael nooit eerder vertelde verhalen, over oorlog en avontuur, lust en liefde, waanzin en existentiële twijfel en, uiteindelijk, over de verwoestende impact van geheimen en leugens.
verlanglijstje
Delen:
recensies
schrijf hier een recensie