Ons soort mensen
Auteur(s): Juli Zeh
Prijs: € 24,99
bestelbestel
uitgave-informatie
ISBN-nummer9789026334665
ProducttypeHardback
Druk1
TaalNederlands
RubriekLiteratuur
Aantal pagina's640
Afmetingen (h x b x d)223 x 148 x 48 mm
Gewicht916 gram
publicatie- en bestel-informatie
UitgeverAmbo/Anthos Uitgevers
Publicatiedatumoktober 2016
Bestel-informatie [?]Leverbaar binnen 1 - 2 werkdagen
uw boekhandel schrijft:
De geplande komst van een windmolenpark zet de verhoudingen in het Brandenburgse dorp op scherp. Een fascinerende dorpskroniek in de grote wereld.
flaptekst
Juli Zeh heeft met ‘Ons soort mensen’ een meesterwerk geschreven. Het lijkt alsof Linda in het paradijs is beland in het dorp Unterleuten. Maar de plattelands-idylle wordt wreed verstoord wanneer een investeringsmaatschappij besluit er een windmolenpark te gaan bouwen.
Twee dorpsgenoten, een belegger en een boer, zijn bereid grond te verkopen voor een paar miljoen euro, maar dat grondgebied is nét te klein. Als Linda ook verkoopt is er wel genoeg plek. In gedachten ziet ze haar droom in vervulling gaan: eigenaar van een manege worden. Ze probeert het onderste uit de kan te halen.
Dan is er nog een doorgewinterde herrieschopper, die alles op alles zet om het windmolenpark tegen te houden. Oude geschillen steken de kop op in het dorp – hoeveel intriges kunnen de bewoners aan?
Juli Zeh ontleedt de personages meesterlijk en met subtiele humor en laat hun ware gezichten zien. ‘Ons soort mensen’ is een bestseller in Duitsland!
verlanglijstje
Delen:
recensies
schrijf hier een recensie