Bestellen van een e-book
U klikt op het e-book van uw keuze. Als u voor het eerst een e-book (of een ander boek) bij ons bestelt, dient u een account aan te maken. Bij elke volgende bestelling volstaat het invullen van uw gebruikersnaam en wachtwoord. De betaling geschiedt met iDEAL. Vervolgens ontvangt u van ons een e-mail met daarin de link om uw e-book te downloaden.

Ruilen of annuleren van e-books
NB: op digitale producten zoals e-books geldt geen recht van retour. Het annuleren of ruilen van een bestelling is niet mogelijk.

Wat is een e-book?
Een e-book is een elektronische, digitale versie van een boek, die je kunt lezen op je computer, laptop, e-reader.

Wat is een e-reader?
Een e-reader is een apparaat, speciaal ontwikkeld voor het lezen van e-books. Het grote voordeel van een e-reader boven een pc, laptop of tablet o.i.d. is dat het gebruik maakt van ‘elektronische inkt’ . Dat levert een veel rustiger beeld op en je kunt je e-book lezen op verre stranden in de zon. In het donker heb je wel een leeslampje nodig.

Wat voor formaten e-books zijn er?
De meest voorkomende in Nederland zijn:
-ePub
-Adobe PDF
Meestal zit er op de bestanden een beveiliging in de vorm van DRM (digital rights management) of een watermerk. Hierbij wordt het e-book gemarkeerd met zichtbare (je naam op iedere pagina) en onzichtbare kenmerken. De beveiliging wordt er door de uitgever opgezet en is bedoeld om illegaal kopiëren tegen te gaan.

Op wat voor apparaten zijn e-books te lezen?
E-books in ePub en PDF formaat zijn te lezen op e-readers als Bebook, KOBO en Sony en op computers met Windows. Om ze te kunnen lezen op tablet, iPad of iPhone is een app nodig zoals Bluefire.

Downloaden van een e-book
Om een e-book te downloaden en op uw e-reader te plaatsen heeft u het programma Adobe Digital Editions nodig. Nadat u op onze website een of meer e-books hebt geselecteerd en de bestel- en betaalprocedure hebt afgerond, krijgt u van ons een e-mailbericht met een link, waarmee u het e-book kunt downloaden op uw pc of tablet. Het e-boek wordt automatisch geopend in Adobe Digital Editions. Daarna kunt u het e-book eventueel overzetten naar de e-reader. (Gebruikers van een iPad moeten een aantal aanvullende stappen zetten om het e-book te kunnen kopiëren naar de iPad.)

  • Maak een Adobe ID aan, daaraan wordt het e-book toegewezen.
  • Installeer de gratis Adobe Digital Editions Software.
  • Na het installeren vraagt Adobe Digital Editions u om uw computer te autoriseren, hier vult u de gegevens van uw Adobe ID in (e-mail en wachtwoord) . Dit is een noodzakelijke stap!
  • Als u een e-reader heeft, sluit deze dan nu aan. Adobe Digital Editions herkent automatisch het leesapparaat.
  • Het synchronisatieproces begint. Let op: bij de eerste keer synchroniseren kan dit langer duren en ziet u niet direct dat er iets gebeurt. Dit is normaal.
  • Ga naar de bevestigingsmail en klik op de link om het gekochte e-book te downloaden,
  • De computer vraagt u of u het acsm-bestand wilt openen of opslaan. Kies hier voor openen.
  • Uw Adobe Digital Editions-programma zal automatisch openen en het e-book wordt gedownload op uw computer.
  • Als u een e-reader verbonden hebt aan de computer, kunt u het e-boek kopiëren door het te slepen naar het apparaat-icoon.

Soms gaat het downloaden lastig. Klik hier voor een wat uitgebreidere beschrijving van de downloadprocedure.